Hvorfor vælge boksning?

Boksning på både kamp- og motionsplan har en række kvaliteter. Her nævner vi bare nogle af dem.

Kammeratskab og sammenhold

Kammeratskab og sammenhold

Selvom der kun står én mand i ringen, når gongongen lyder, ved vi at boksning kræver god support fra trænere, venner og familie. Dette sammenhold dyrker vi både blandt kampboksere og motionister.

Mental og fysisk styrke

Mental og fysisk styrke

Hele kroppen trænes og fintunes så den perfekte kombination af styrke, hurtighed og præcision opnåes. Hård træning presser kroppen derud, hvor den mentale styrke er vigtigere end den fysiske

Veloplagte træningspartnere

Veloplagte træningspartnere

Forening af medlemmer med jernvilje og positivt mindset. Et trænerteam, som trækker det bedste ud af alle

Flere fordele ved boksning.


Selvtillid

Styrket fysik og mentalt overskud er de bedste skridt mod en øget selvtillid.

Varieret træning

Vi varierer træningen, så en optimal balance mellem styrke og udholdenhed opnåes.

Udholdenhed

Både fysisk og mental udholdenhed er grundsten i boksning.

Klubliv

Udover træning deltager vi i stævner og holder fester sammen.

Kampboksere og motionister.

Kampboksning

Hvis man træner ofte og seriøst, er man efter ca. 4 måneders træning klar til at bokse kampe. Hvis du og din træner mener at du er parat, får du lov til at bokse din første kamp mod en anden bokser, på samme niveau som dig selv. AK Jyden har tradition for at skabe mesterboksere, bl.a. boksere som Børge Krogh og Michael Rask er udlært i AK Jyden.

Motionsboksning

Man behøver ikke at være villig til at stille op til kamp, for at deltage i træningen. Boksetræningen går ikke kun ud på sparring, men koncentrerer sig i høj grad om styrke- og konditionstræning, hvor hele kroppen bliver bearbejdet optimalt. Sparring til træningen er helt frivillig, men man er selvfølgelig velkommen til at prøve kræfter i bokseringen, hvis man har lyst.

Ungdom 10-15 år

Allerede som 10 årig er du velkommen til at prøve kræfter med boksning. Send gerne dine forældre på motionsholdet, mens du selv lærer boksetrinene sammen med jævnaldrende.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Nej, det er ikke nødvendigt at sparre, hvis du blot vil deltage som motionist.
Træningstøj og sko. Gerne en vandflaske. Klubben har alt andet udstyr. Hvis du vil passe ekstra godt på dig selv kan det være en ide, at købe håndbind (kan købes i klubben). Hvis du vil sparre er det et krav, at du har en tandbeskytter (kan købes i klubben). Hvis du træner ofte kan det være en ide at investere i dine egne sandsækhandsker og sjippetov.
Nye medlemmer er velkomne til at træne med på motionistholdene. Vælg en dag der passer dig og kom ned og vær med! De to første gange er gratis. Herefter skal du meldes ind i klubben. Se træningstider og priser her
Klubben ligger i et kælderlokale på Byplanvejens skole. For at komme ind i klubben, skal du gå ned af trappen, som ligger midt i skolegården.